Sungai Kalimantan levert centjes op

Stichting Kind & Hoop mag muntgeld verzamelen

Zoals in vele pretparken, profiteert het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn met de sluiting van het park voor het winterseizoen om te beginnen aan een grote schoonmaak. En dat schoonmaken hoeft niet altijd vervelend te zijn. Dit blijkt wel in de waterbak van de attractie Sungai Kalimantan.

20141212 Hellendoorn180Ieder seizoen gooien bezoekers bij wijze van geluk kleingeld in de rapid river attractie Sungai Kalimatan; het schoonmaken van deze attractie is dan ook gauw een profijtelijk werkje. Net als andere jaren mogen de bezoekers van het park meedenken over welk goede doel het geld, dat ieder seizoen in de waterbak van de attractie Sungai Kalimantan belandt, mag ontvangen.
Dit jaar werd Stichting Kind & Hoop verkozen. Afgelopen vrijdag gingen vrijwilligers van de stichting de inmiddels lege waterbak in om een mooi geldbedrag bij elkaar te verzamelen.

Net als voorgaande jaren stelt Avonturenpark Hellendoorn het muntgeld, dat gedurende het jaar door bezoekers in de waterbak van de spetterende waterattractie Sungai Kalimantan is gegooid, beschikbaar aan een goed doel. Gemiddeld is hier jaarlijks minimaal € 300 uit te vissen. Dit jaar was het iets lager dan het gemiddelde, namelijk € 226,32.
Dit jaar riep het Avonturenpark mensen via Facebook op om aan te geven welke vereniging dit geld het beste kan gebruiken. Uit de meer dan 300 reacties en de vele goede doelen is Stichting Kind & Hoop verkozen. Stichting Kind & Hoop zet zich in tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland. Omdat de stichting zich net als het Avonturenpark richt op kinderen en door veel mensen genomineerd was, mochten zij het muntgeld gaan verzamelen. Met dit geld kunnen zij weer een groep kinderen in het zonnetje zetten, zodat ze weer even zorgeloos kind kunnen zijn.

20141212 Hellendoorn640 1

20141212 Hellendoorn640 2

Foto's: Avonturenpark Hellendoorn