Rollercoaster Friends

2010-08-Coasterclub-RF

1998 is een heel belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de Belgische pretparken: enkele vrienden die via advertenties afspreken om pretparken te bezoeken, dopen hun vriendengroep om tot Rollercoaster Friends (RF). De eerste Belgische achtbanenclub is meteen een feit.
 
 

Themepark.nl

2010-08-Coasterclub-TpNL

Themepark.nl is ontstaan in 21 mei 2000. De Nederlandse club en website werd opgericht door onder andere Serge Kapitein. Via de toenmalige HetNet clubs ondermeer, had Serge al contact met verschillende pretparkfans, maar er miste nog een online discussieplatform.
 
 

European Coaster Club

2010-09-Coasterclub-ECC

De European Coaster Club, of kortweg ECC is een Europese vereniging voor mensen met een passie voor achtbanen. De vereniging werd door Justin Garvanovic opgericht in 1996. De club is vooral bekend omwille van haar magazine First Drop, een kwaliteitsmagazine met een fantastische bron aan informatie is.
 
 

Freundeskreis Kirmes und Freizeitparks e.V

2010-08-Coasterclub-FKF

Eén van de bekendste Europese coasterclubs is zonder twijfel FKF , voluit Freundeskreis Kirmes und Freizeitparks e.V., wat staat voor de cirkel van kermis- en pretparkvrienden. De e.V. uit de volle titel is een noodzakelijk addendum dat staat voor Vereinsregister...
 
 

Efteling International Fanday

20150828-ECC

Op 19 september organiseert ECC Benelux in samenwerking met de Efteling de Efteling International Fanday, met allerlei leuke extra’s.