10er t@lk: Efteling

Efteling door de ogen van een tiener

Hoe ervaren jongeren een pretparkbezoek? Waar kijken zij vooral naar uit? Wat doen ze graag? Wat blijft hen bij?
In een eerste artikel van "10er t@lk" vertelt Elena Joossens meer over haar ervaringen in de Efteling.

 

Wat is het allereerste dat je wil bezoeken, wanneer je voorbij de ingang bent?

Ik ga als eerste naar Baron 1898: ik vind dit de leukste achtbaan van de Efteling. Het spannendste moment is wanneer je van heel hoog in de diepte duikt met veel mist. 
Na deze attractie twijfel ik wel: doe ik het rustig aan met Symbolica of de Droomvlucht, of kies ik voor iets spannender met Python of de Vliegende Hollander?

20190310 10ertalk Efteling1200800 baron
samen met mijn papa bij de ingang van Baron 1898

 

Wat raad je jouw vrienden absoluut aan om te doen?

Ik raad mijn vrienden zeker aan om de app van de Efteling te installeren: je kunt er vele zaken mee. Ik gebruik het vooral om te zien hoe lang je moet wachten voor een attractie.
Dan kan je met warm weer aanschuiven voor een waterattractie zoals Piraña, of in de winter in de Vogel Rok, of als je naar de Raveleijn show wilt gaan maar toch nog een attractie wilt bezoeken, dat kun je allemaal zien op de Efteling app.

Wat ik ook nog steeds leuk vind en wil aanraden, is een bezoek aan het Sprookjesbos. Het is een magische plek om door te wandelen. Bovendien heb je daar leuke achtergronden om selfies te nemen.

20190310 10ertalk Efteling1200800 sprookjesbos
bij de kabouters...

 

Wat zijn jouw favoriete lekkernijen?

Mijn favoriete lekkernijen zijn de chiptwisters, worstenbroodjes en kibbeling. 
Voor de chiptwisters, in de Efteling de Eigenheymers genoemd, hebben we een vast plekje: niet ver van Villa Volta, aan het begin van de Sint Nicolaasplaets als je vanuit het Sprookjesbos komt.
Het is heel lekker met barbecue-kruiden en ik neem het altijd als ik in de Efteling ben. Voor mensen die dit niet kennen, dit zijn in spiraal gedraaide gefituurde aardappelen op een lang stokje. Ze smaken zo heerlijk...
De worstenbroodjes in de Efteling zijn echt verrukkelijk. Zeker met een kopje warme chocomelk. Ideaal als ochtendhapje…
En je hebt ook kibbeling. Mijn papa bestelt steeds een portie voor hem, maar ik mag er altijd enkele van meepikken. Kibbeling zijn stukjes vis in een deegje; dat wordt in de frietketel gelegd, daarna afgekruid en met een overheerlijk sausje geserveerd.
En dan vergeet ik bijna nog de pannekoeken in Polles Keuken te vermelden. We hebben helaas niet altijd de tijd om hier gezellig een pannekoek te komen eten, maar wanneer we hier stoppen, dan geniet ik er wel dubbel en dik van...

20190310 10ertalk Efteling1200800 etenpardoes
en dan zijn er nog de vele andere lekkernijen zoals ijsjes....

 

Met welk souvenirtje kom je naar huis?

Samen met mijn papa en mama duiken we wel eens een winkeltje binnen en af en toe kopen we dan wel een leuke herinnering an ons bezoek.
Wat we elk bezoek opnieuw doen, is bij Ezeltje Strekje langsgaan, voor de speciale Efteling munt. Ezeltje Strekje is een standbeeld van de ezel uit het sprookje van "Tafeltje Dekje"; die staat op een sokkel en door een muntstuk er in te steken, gaat de ezel zijn staart omhoog en komt er een muntstuk uit zijn poep. Op dat muntstuk staat altijd een symbool op van de Efteling. 
Tijdens ons laatste bezoekje aan de Winter Efteling was het eerder chocolade dat we als souvenirtje hebben gekocht...

20190310 10ertalk Efteling1200800 sfeer
Sfeerbeeld tijdens de Winter Efteling

 

Welke herinneringen heb je aan de Efteling nu al?

Ik heb vele leuke herinneringen aan mijn bezoeken in de Efteling. We zijn hier al verschillende keren naar toe geweest: elk jaar minstens 1 keertje. Ik heb het park niet alleen met mijn papa en mama bezocht, maar ook met vele vriendinnetjes. Het park voelt echt magisch aan, als een droom terwijl we toch wakker zijn. Bij elk nieuw bezoekje, was ik weer een jaartje ouder en ontdekte ik elke keer dan weer eens iets nieuws, en elke keer een beetje meer spannends: Villa Volta, De Vliegende Hollander, Baron 1898, de Python…
Mijn leukste herinnering aan de Efteling was toen we bleven overnachten in het Efteling Hotel. We sliepen in de Wolf en de Zeven Geitjes Suite. Ik wou er voor altijd blijven wonen: de kamer was zo mooi en leuk ingericht. Toen ik terug thuis was, had ik al meteen heimwee.

20190310 10ertalk Efteling1200800 hotel
sfeerbeeld van de kamer

 

Waarom kom je zeker terug?

Ik kom zeker terug omdat de Efteling mijn lievelingspark is. Elk bezoek opnieuw ontdek ik nieuwe zaken, omdat Efteling het nieuw heeft neer gezet, of omdat ik de kans nog niet heb gehad om het te ontdekken.
Het voelt als een droom om in de Efteling rond te wandelen, met al die leuke sprookjes en de vele super attracties. Elk plekje in het park is zo mooi. Daarom hou ik echt van de Efteling.

20190310 10ertalk Efteling1200800 pardoes
foto met mijn mama (de linkse), die ook graag de Efteling bezoekt

Tekst: Elena Joossens
Foto's: Parkworld.be
   

logo slagharen
Bezoekadres

Efteling
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0)416 - 288 111

voordeel met online tickets

prijsgunstig overnachten

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSave