10er t@lk: Bobbejaanland

Bobbejaanland door de ogen van een tiener

Hoe ervaren jongeren een pretparkbezoek? Waar kijken zij vooral naar uit? Wat doen ze graag? Wat blijft hen bij?
In dit artikel van "10er t@lk" vertelt Elena Joossens meer over haar ervaringen in Bobbejaanland, meer bepaald tijdens Halloween.

 

Wat is het allereerste dat je wil bezoeken, wanneer je voorbij de ingang bent?

Bobbejaanland is een van die parken, die niet zo heel ver rijden is. Dan kan ik toch een beetje uitslapen…
Wanneer we bij Bobbejaanland aankomen, dan begin ik graag mijn dag met Tyfoon. Voor de mensen die Tyfoon niet kennen, dit is een spannende achtbaan, waarbij je allereerst loodrecht omhoog wordt getakeld, terwijl je dan op je rug ligt, daarna duik je naar beneden en ga je in een grote ronde looping. Daarna ga je nog drie keer heel traag ondersteboven in een soort schroef.
Na Tyfoon kun je dan kiezen om een andere achtbaan te bezoeken. Ik ga dan meestal eerst naar Naga Bay, waar je helemaal wordt rond getold. Ik vind hem nu mooier dan vroeger toen die nog Dizz heette. Een andere favoriet is naar de Revolution om Mount Mara te doen. Je moet dan een VR-bril opzetten en dan speelt er een coole film af terwijl je in de achtbaan zit. Je rijdt dan op een quad op de flanken van een vulkaan tot je plots moet ontsnappen aan de lava. Heel speciaal en heel leuk.

20190324 Tienertalk Bobbejaanland1200 2 luchtfotozicht vanuit het reuzenrad van Bobbejaanland

 

Wat raad je jouw vrienden absoluut aan om te doen?

In Bobbejaanland staan er enkele spannende attracties, zoals Tyfoon en Sledgehammer, maar ook attracties die ik nog nergens anders heb gedaan, zoals Mount Mara of Dreamcatcher.
Wat ik ook heel leuk vind, zijn de waterattracties, zeker en vast Indiana River, maar ook El Rio vind ik best leuk.
In het Westerndorp heb je ook Speedy Bob, een wilde muis achtbaan. Die vind ik enorm plezierig. 

20190324 Tienertalk Bobbejaanland1200 5 dreamcatcherDreamcatcher in Bobbejaanland

Mijn laatste bezoekje aan Bobbejaanland was tijdens Halloween, voor mij misschien nog een beetje te eng, maar voor vrienden die graag griezelen is dit een echte aanrader.

   

Wat zijn jouw favoriete lekkernijen?

Tijdens Halloween hebben mijn vriendin en ik zwart ijs gegeten. Het ijs proefde naar gewoon vanille-ijs maar dan in het zwart. Het was wel heel cool!
Meestal eten we in Lake House. Het eten moet je zelf gaan halen en je kunt er kiezen uit heel wat.
In het Cowboy-dorp en aan de Revolution kun je ook lekker eten, maar daar duurt het soms wat lang. Het meeste volk zit immers in het park, en vooraan is het vaak net iets rustiger…

20190324 Tienertalk Bobbejaanland1200 3 ijszwart ijsje tijdens Halloween

 

Met welk souvenirtje kom je naar huis?

Het laatste souvenir dat ik kocht, was een foto van mijn vriendin en mezelf toen we in de wildwaterbaan zaten. Dat was een leuke herinnering aan een leuke dag. Het zou soms wel handiger zijn dat we die foto digitaal konden laten opsturen of downloaden dan een uitgeprinte versie een ganse dag mee te sleuren.
In de winkeltjes van Bobbejaanland heb ik wel meer kleinigheidjes gekocht, zeker tijdens Halloween. Zo heb ik slijm met een insect gekocht wat heel cool was.
Ook heb ik enkele Bobbejaanland knuffels en een cowboy hoed thuis liggen.En vooraleer we vertrekken, kopen we steeds een zakje snoep bij de uitgang…
Af en toe laat ik me ook schminken, zeker tijdens Halloween, dat is toch een beetje stoerder...

20190324 Tienertalk Bobbejaanland1200 1 halloween schminkvermomd tijdens Halloween

 

Welke herinneringen heb je aan Bobbejaanland nu al?

Mijn beste herinneringen zijn met Halloween: de acteurs. Zeker die aan de uitgang staan bij de spookhuizen: die zijn grappig eng.
De eerste keer dat ik in de Tyfoon ging, was ook echt super leuk. Dit is ook één van mijn lievelingsparken.
Als kind vond ik Bobbejaanland 1 van de leukste parken omdat je er veel kon doen, zonder dat je heel lang moet aanschuiven.

20190324 Tienertalk Bobbejaanland1200 4 halloweenacteursenkele toffe acteurs, ze zaten wel af en toe achter ons...

 

Waarom kom je zeker terug?

Ik kom zeker terug naar Bobbejaanland omdat het een super tof park is, met geweldige attracties. De wachtrijen vallen vaak ook best mee, tenzij het echt heel druk in het park is, zoals tijdens Halloween.
De vele acteurs tijdens Halloween vind ik ook geweldig. Maar eens het een beetje donkerder wordt in het park, worden ze ook een beetje enger… 
Bovendien komt er een nieuwe achtbaan dit jaar en mijn papa vertelde dat die super gaaf gaat zijn. Ik kijk er dan ook heel hard naar uit...

20190216 BJL LandOfLegends 1200800 Furyfoto van Bobbejaanland: dit wordt de nieuwe achtbaan Fury in Land of Legends

Tekst: Elena Joossens
Foto's: Parkworld.be & Bobbejaanland
   

Logo Bobbejaanland2020

Bezoekadres

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart 
BELGIË

Telefoon
+32 (0)14 55 78 11

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner