Tivoli Gardens


Tivoli Gardens - contactgegevens

3 Vesterbrogade
P.O.Box 233
1630 Kopenhagen
DENEMARKEN
Tel. (+45) 3315 1001
http://www.tivoli.dk

Classificatie pretpark

Themapark


JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Parken in de buurt

  • Bakken (11 km)
  • Malmö Folkets Park - ZWEDEN (29 km)
  • Nordsjællands Sommerpark (51 km)
  • BonBon-Land (64 km)
  • Sommerland (65 km)
 

Inkom-tarieven
(in combi met multi-ride ticket)

volwassene: 300 DKK (40,3 Euro)
kind (3-11j): 220 DKK (29,6 Euro)


Ondanks een eerder beperkt aanbod aan attracties wordt Tivoli Gardens beschouwd als één van de meest gerenommeerde parken in Europa. Het park is meer dan alleen maar een twintigtal attracties, het biedt ruimte voor de vele zomerse concerten, van allerlei allooi gaande van klassieke meesterwerken tot optredens van o.a. Smashing Pumpkins, Sting, the Beach Boys, Pet Shop Boys,... Dit alles in een sprookjesachtig kader van prachtige tuinen.

De oudste achtbaan van het park is Rutsjebanen. Daarnaast telt het park nog een viertal andere achtbanen, waarvan Dæmonen de bekendste is. Het is tevens de topattractie van het park. Deze Floorless coaster van het befaamde Zwitserse bedrijf B&M is een pareltje, dat bovendien prachtig werd ingewerkt in een Chinese stijl. In tegenstelling tot andere van hun modellen is Dæmonen een eerder kleine achtbaan, met een maximale hoogte van 28 meter en een lengte van 564 meter. Tijdens de rit wordt de Tivoli-bezoeker getrakteerd op 3 inversie-elementen waaronder een klassieke looping, een Immelmann en een Zero-G Roll. Om de naburige bewoners niet te hard te storen, werd over het ganse tracé de tracks opgevuld met zand. Nog bijzonder aan deze achtbaan is dat het de enige gesponsorde attractie van het park is (Mazda met name).

De tweede baan van het park is Odin Expressen, een powered coaster van Mack, die reeds sinds 1985, de bezoekers trakteert op een leuke rit. Voor de kleinste bezoekers zijn er twee leuke achtbanen. De eerste is Karavanen, die in 1974 werd ingehuldigd. Deze achtbaan van Zierer was hun allereerste achtbaan, en ze noemde dit type achtbaan naar het park. Nadien zouden nog verscheidene Tivoli-coasters volgen.
De andere achtbaan is een kleine powered coaster, genaamd Rocket Reindeers, die in 2008 openging.

Het park heeft hiernaast nog verschillende familie-attracties en thrill rides, waarbij The Flight toch zeker wel het vermelden waard is, het is een soort interactieve booster, die tegen waanzinnige snelheid rond de as draait, en waarbij de bezoeker zelf manoevers kan uitvoeren. In 2010 staat het kind centraal met Petzi's World.

Het park profileert zich ook graag als groen park, waarbij men het klimaat en de klimaatsveranderingen graag centraal zet. De klimaatsconferentie in datzelfde Kopenhagen is hier uiteraard niet vreemd aan.