Parkworld over Tivoli Gardens

Onder de loep

{module 120}

ParkWorld Waardering

  • Gevarieerd doch beperkt attractieaanbod (geen waterbaan)
  • Zeer mooi wandelpark met verschillende tuinen
  • Rijk aan verschillende concerten
  • Uiteenlopende horeca van goede kwaliteit, doch relatief hoge prijs
  • All-in-ticket vrij duur
Tivoli Gardens heeft als park verschillende troeven. Zo kunnen de mensen genieten van de concerten zonder het parkgedeelte te bezoeken, of is zelfs een volledige inkom niet nodig om te genieten van het park.
Het aanbod aan attracties is eerder beperkt te noemen. Toch heeft het pretpark enkele topattracties, zoals Dæmonen, Himmelskibet, de 80m hoge skyflyer en de spectaculaire The Flight. Het park mist wel een leuke waterbaan al is dit in Scandinavië wel te begrijpen. Het aanbod aan dark rides is ook zeer minimaal wat toch jammer is voor een sprookjesachtig park met internationale uitstraling. Want Tivoli Gardens behoort zeker en vast tot de top van de Europese parken. Het is één van de toonaangevende parken in het noorden van Europa.
Eén van de belangrijkste eyecatchers is het huis van Hans Christian Anderson: een attractie naar zijn sprookjes werd ook gebouwd en alhoewel deze attractie serieus outdated is, is het toch met volle teugen genieten van de vele sprookjes die deze man heeft geschreven.
Het park heeft naast attracties ook een aquarium, dat helaas gesloten was tijdens ons bezoek aan het park.
In ieder geval is Tivoli Gardens bijzonder rustgevens, en is het even ontsnappen uit de drukte van Kopenhagen. Het biedt een mooie groene omgeving met verschillende tuinen. Ook de horeca is uitmuntend, al zijn de prijzen relatief hoog (het is en blijft Scandinavië).
Al bij al een leuk park dat het ontdekken waard is tijdens een city trip naar Kopenhagen.