Veilig bezoekje aan Walibi Belgium

Walibi ook open na corona-crisis

Pretparken in België mogen vanaf 1 juli opnieuw open voor het publiek. Om een bezoek zo veilig mogelijk te maken voor de bezoeker, treffen de parken dan ook verschillende maatregelen. Zo ook Walibi Belgium.

Walibi Belgium maakt zich klaar voor échte sensaties vanaf 1 juli. Met die boodschap wil het park te kennen geven dat ze er klaar voor zijn om de fans en bezoekers weer te verwelkomen in hun park. Uiteraard is er een groot verschil om een bezoekje te brengen in dit post-corona tijdperk, of beter gezegd, post-lockdown tijdperk, want natuurlijk moeten we voorzichtig zijn om geen tweede golf corona tegemoet te zien, met dan alle gevolgen vandien...

20200701 WalibiB maatregelen1200800 2

Een dagje Walibi staat normaal gezien gelijk aan een aangename gezinsuitstap, en dat blijft ook nu zo, wel nu met extra respect voor elkaar en de veiligheidsmaatregelen. Vandaag is dan ook de grote dag voor Walibi en de andere Belgische parken om het publiek op te vangen. De pretparken hebben gepleit bij de politiek en de Nationale Veiligheidsraad om testdagen te kunnen en mogen organiseren, maar helaas werd hun aanvraag niet gehoord. Hierdoor moeten de parken de eerste dagen van deze vakantie gebruiken om de veiligheidsmaatregelen die voorzien zijn uit te testen en bij te sturen waar het kan. Als pretpark ben je uiteindelijk ook een business en wil je zo snel mogelijk weer op kruissnelheid zou komen.

Wat primeert is natuurlijk de veiligheid van zowel bezoekers als personeel. Om een veilig dagje Walibi binnen de huidige context te verzekeren, voert het pretpark maatregelen in op het vlak van social distancing, hygiëne en heldere informatievoorziening.
De capaciteit van het park wordt verlaagd tot 3.000 bezoekers tijdens de eerste dagen. Het aantal bezoekers zal gaandeweg worden opgekrikt tot 1/3 van de maximumcapaciteit.
Het is bovendien verplicht om je bezoek op voorhand online te reserveren. Er wordt een aanzienlijk aantal tickets gereserveerd voor abonnementhouders, zodat Walibi’s trouwste bezoekers zeker de kans krijgen om het park dit seizoen te bezoeken.

Een belangrijke maatregel in Walibi is het feit dat het park een éénrichtingsverkeer hanteert. Er wordt tevens gevraagd om 1,5m afstand te houden tussen bezoekersbubbels.

Mondmaskers zijn verplicht voor bezoekers vanaf 12 jaar in alle attracties van het park.
Het is bovendien verplicht de handen te ontsmetten voor en na elke attractie. Attracties en contactplaatsen worden op regelmatige basis gepoetst.
Walibi benadrukt dat deze veiligheidsmaatregelen de mogelijkheid om een aangename en ontspannende dag te beleven niet zullen hinderen.

20200701 WalibiB maatregelen1200800 1

Ook waterpark Aqualibi zal vanaf woensdag 1 juli opnieuw bezoekers ontvangen. Hier gelden eveneens enkele veiligheidsmaatregelen.
De capaciteit van het park wordt sterk verlaagd tot 3 sessies van 400 personen per dag, ofwel 1/5 van de capaciteit van het waterpark.
Het is ook verplicht je bezoek op voorhand online te reserveren. Er wordt een aanzienlijk aantal tickets gereserveerd voor abonnementhouders, zodat Aqualibi’s trouwste bezoekers zeker de kans krijgen om het waterpark dit seizoen te bezoeken.
De afstandsregel van 1,5m is ook in het waterpark van toepassing.
Bijkomende hygiënemaatregelen: het is verplicht te douchen alvorens het waterpark te betreden en pashokjes worden na ieder gebruik ontsmet.

Info en foto's: Walibi Belgium
  

Logo300 walibibelgium

Bezoekadres

Walibi Belgium
Rue J.Deschamps, 9 
1300 Wavre
BELGIË

Telefoon
+32 (0)10 42 15 00

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner