Karma World en Fun World geopend in Walibi

Twee nieuwe attracties: Popcorn Revenge en Fun Pilot

Walibi Belgium vernieuwt niet alleen bestaande gebieden, maar transformeert hen in heuse themazones, met daarbovenop ook nieuwe attracties. Het maakt allemaal deel uit van een groots masterplan. Vorige maand openden twee nieuwe ‘Worlds of Walibi’: Karma World en Fun World.

Op 25 mei mochten 700 genodigden kennis maken met de nieuwe zones en attracties in Walibi Belgium. Het slechte weer hield de mensen niet tegen om getuige te zijn van het spreekwoordelijk doorknippen van de lintjes... 
Bezoekers leren in 2019 twee nieuwe ‘Worlds of Walibi’ kennen, met name Karma World en Fun World.

De zone van Fun World oogt niet zo spectaculair anders, alleen is het voor de bezoekers nu veel duidelijker geworden dat er een enorm aanbod is voor de kinderen, na het verleggen van het wandelpad. Ook al was de afwerking hier nog niet helemaal in orde, de bezoekers konden al wel meteen kennis maken met de nieuwe achtbaan 'Fun Pilot, een achtbaan die de jongste bezoekers weten te verrassen. Na het verdwijnen van de kleine kinderbaan, bestond er niet meteen een achtbaan op maar voor de allerjongsten. Met de introductie van Fun Pilot is dit meteen ook goed gemaakt. Het betreft een moderne, soepele achtbaan, die best wat pit heeft, en die vele kinderharten zal sneller doen slaan.

20190622 WalibiB popcornrevenge FunPilot1200800

De andere nieuwigheid is de familie-attractie ‘Popcorn Revenge’. Deze indoor attractie is een zeer moderne en verrassende interactieve shooting attractie. Ze is bijzonder mooi geïntegreerd in de nieuwe zone Karma World, waar ook Cobra een makeover kreeg. Het restaurant werd er vernieuwd en kreeg enkele heerlijke Indische smaken bij. Ook het wandelpad is mooi heraangelegd nu. 
Popcorn Revenge is een knappe uitvoering van het Belgische bedrijf Alterface. Voor de wagentjes werd beroep gedaan op het Nederlandse ETF Systems.

20190622 WalibiB popcornrevenge PR 1200800

Voor deze nieuwigheden telde Walibi Belgium maar liefst €17 miljoen neer.

"Karma World en Fun World zijn schoolvoorbeelden van het toekomstperspectief dat Walibi voor ogen heeft. De herthematisering van beide zones werd tot in de puntjes uitgewerkt om de bezoekers in een unieke sfeer onder te dompelen. Bovendien bieden de ingebedde attracties nieuwe sensaties en vormen ze een plaats waar jong én oud samen plezier kunnen beleven, als een gezin of als vrienden. We zijn uiterst tevreden met het bereikte resultaat, alsook het enthousiasme en de nieuwsgierigheid die onze nieuwigheden reeds hebben opgewekt.", aldus Jean-Christophe Parent, Algemeen Directeur van Walibi Belgium. "Tegen 2023 zal Walibi er helemaal anders uitzien..."

20190622 WalibiB popcornrevenge JCP 1200800

De nieuwigheden kaderen in het grote vernieuwingsplan dat het Waverse pretpark, tegen 2023, voor 75% zal transformeren.
Walibi lanceerde dit overkoepelend project met de opening van ‘Exotic World’, family funcoaster ‘Tiki-Waka’ en avonturenparcours ‘Tiki-Trail’ in 2018.
Ook Aqualibi, het subtropisch waterpark, kreeg vorig jaar een nieuwe Caraïbische inkleding en een extra zone op kindermaat: ‘Kiddie Bay’.
Het steeds uitgebreidere aanbod is voornamelijk gericht op een familiaal publiek met (kleine) kinderen, zonder daarbij de ware ‘thrill seekers’ over het hoofd te zien.
Het investeringsplan zal bovendien voor bijkomende banen zorgen. Tegen 2023 verwacht Walibi Belgium 60 voltijds equivalenten extra aan te nemen. In vergelijking met de start van het investeringsplan stelt dit een stijging met 20% voor.
   

Logo300 walibibelgium

Bezoekadres

Walibi Belgium
Rue J.Deschamps, 9 
1300 Wavre
BELGIË

Telefoon
+32 (0)10 42 15 00

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner