Parkworld over Plopsaland De Panne

 

{becssg}pretparken/be_plopsalanddepanne/gallery{/becssg}

Parkworld.be waardering

  • Toppark voor kinderen
  • Animatie en leuke shows voor de kinderen
  • Ook tieners en volwassenen worden niet vergeten
  • Horeca prima
  • Eerder lage capaciteit-attracties

Vaak zijn er nog mensen die refereren naar Melipark, maar in alle eerlijkheid zijn beide parken totaal verschillend, enkel de lokatie en enkele attracties zijn hetzelfde gebleven.
Waar bij Melipark alles rond de bijtjes draaide, zijn het in Plopsaland de verschillende populaire figuren van Studio 100 die de harten van de kinderen stelen. Ze zijn heel bekend in Vlaanderen en Nederland, maar ook Wallonië en Frankrijk leren deze helden kennen. De meeste attracties zijn gebouwd rond deze figuren, en zelfs tegenstanders van deze Studio 100 figuren zullen toegeven dat het park bijzonder mooi gethematiseerd is. Denken we aan de Inkomzone, de Kasteelzone, de Piratenzone, de Ploptuin, Wickieland, Mayaland... of aan de mooi ingewerkte attracties zoals de Boomstammetjes, de Draak, Anubis: the Ride,...

Uiteraard spreken we hier niet over een thrillpark; behalve Anubis: the Ride zijn alle andere attracties echte familie-attracties, met ROXflyer en Supersplash misschien toch al voor de meer dapperen.
Anubis: the Ride is één van de betere achtbanen in de Benelux, bijzonder verrassend, en vooral mooi ingewerkt.
De eerder lage capaciteit kan op drukke dagen een doorn in het oog zijn. Zelfs op een rustige dag loopt de wachttijden snel op boven de 20 minuten. Dit is misschien wel het pijnpunt van het park: de meeste attracties hebben een vrij lage capaciteit, wat een nadeel is bij heel drukke dagen (de prijs van het succes zullen we maar zeggen). Maar verder niets dan complimenten voor dit park, dat als Melipark op sterven na dood was, maar nu gerust als een volwaardig toppark mag worden aanzien.

De meeste familie-attracties zijn uitermate geschikt voor de kinderen, maar ook de papa en de mama worden betrapt bij het vele plezier dat ze beleven. Voor de kinderen is het absolute hoogtepunt om één van de figuren te ontmoeten. Behalve de rondlopende poppen, zijn ook geregeld de "echte" acteurs aanwezig. Zij duiken dan op in één of andere show, die knap en professioneel in elkaar steekt, en voldoet om elk kinderhart sneller te doen kloppen. Sinds kort kunnen de mensen bovendien in een prachtig groot theater optimaal genieten van deze shows.
Er zijn verschillende eetpunten in het park, en de kwaliteit is van een goed niveau. Ook de winkeltjes bieden leuke spullen aan.
In de nabije toekomst opent het park nog een aquapark (Plopsaqua) en een Plopsa-hotel, wat natuurlijk een extra boost kan geven.

De direktie heeft de bezoeker de voorbije jaren aardig verrast en verwend, en men kan alleen maar hopen dat deze lijn wordt doorgetrokken.