Parkworld over Plopsaland Indoor Hasselt

Onder de loep

{module 120}

Parkworld.be waardering

  • Kind-vriendelijk park
  • Animatie en shows van de populaire Studio 100-figuren
  • Indoor, dus ideaal in de winter of bij zomers regenweer
  • Horeca goed, maar beperkt
  • Eerder lage capaciteit-attracties

Plopsa Indoor Hasselt is het enige Belgische Indoor-pretpark. Het is in feite een grote binnenspeeltuin, met allerlei leuke attracties, vooral voor jonge kinderen, met als leidraad de figuren van Studio 100. Men ontsnapt dan ook niet als bezoeker aan de diverse populaire deuntjes die vooral bij de jongste bezoekers bekend zijn.
Het park zelf is eerder klein te noemen, al is dit voor een indoor-pretpark relatief uiteraard. Het aanbod is veelal gericht op een leeftijdsgroep van 5-10 jaar, met enkele uitschieters voor oudere kinderen. Het aanbod voor de allerjongsten is eerder beperkt, maar toch nog ruim voldoende.
Als volwassene is het misschien moeilijk om een ganse dag te zwieren op de

Slingermolen of om rondjes te rijden op de leuke Piratenbaan, maar voor de jongere gezinsleden is dit park ideaal. De (groot)ouders kunnen dan gezellig genieten van één of andere consumptie. Er is ook een bescheiden buitengedeelte zodat bij mooi weer ook de zon kan opgezocht worden.

Plopsa Indoor Hasselt is zeker en vast de moeite waard om eens te bezoeken, maar op drukkere dagen is het niet echt aangenaam vertoeven, met lange wachtrijen, nauwelijks vrije plaatsen voor show of restaurant, en bovendien is de entreeprijs toch relatief hoog voor het eerder beperkte aanbod.
Toch moet gezegd worden dat het park mooi afgewerkt is, bijzonder kindvriendelijk is en dat de kinderen gegarandeerd een leuke dag zullen gehad hebben, en daar draait het uiteindelijk toch om.