Plopsa Coo

Plopsa Coo is het Waalse Studio 100 pretpark dat een combinatie is van de natuurlijke schoonheid van de watervallen van Coo met een bijzonder leuk attractie-aanbod in de kindvriendelijke stijl van de Studio 100-figuren.

Hoe het allemaal begon in Plopsa Coo

Didier Dugardin richtte Télécoo op aan de oevers van de Amblève, vlakbij de watervallen van Coo, in 1955. Het eerder kleine park was vooral een geliefd oord van Vlamingen en Nederlanders die hun vakantie doorbrengen in de Ardennen. In 1989 liet het park een custom Vekoma achtbaan bouwen, die tot op heden nog steeds mooi in de groene omgeving ligt. 

Parkworld over Plopsa Coo

2011-09-PlopsaCoo

Plopsa Coo is het Ardeense Studio 100 park, gelegen nabij de watervallen van Coo, in een prachtige groene omgeving. Het park is niet meteen het grootste Belgische pretpark, maar heeft dankzij zijn charme enkele unieke troeven, die een bezoekje absoluut de moeite waard maakt.

Vicky the Ride

2011-09-PlopsaCoo-Vicky 2011 bracht voor het Ardense pretpark Plopsa Coo de gloednieuwe attractie Vicky The Ride, een zogenaamde spinning coaster, volledig gethematiseerd rond Wickie de Viking. Deze attractie is meteen ook de grootste investering uit de geschiedenis van het park, met een prijskaartje van maar liefst 3,5 miljoen Euro.