Toekomst Mini-Europe

Mini-Europe gesloten?

Verscheidene vragen rijzen er betreffende de toekomst van Mini-Europe. Op dit moment is het voortbestaan van het miniatuurpark erg twijfelachtig, omwille van het feit dat er nog geen zekerheid bestaat over de bestemming van de gronden...

Mini-Europe is bekend als een onderdeel van Bruparc, tesamen met het waterparadijs Océade, zorgt Mini-Europe jaarlijks voor bijzonder veel toeristen die hier in het klein Europe komen ontdekken.
Het probleem dat er momenteel gerezen is, is dat Mini-Europe slechts tot 2012 de gronden kan exploiteren. Eigenaar van de grond is de stad Brussel, tesamen met het gewest hebben zij zeggenschap over hoe het plateau aan de Heyzel zal ingericht worden.

Toch is Thierry Meeùs, direkteur van Bruparc, optimistisch gestemd. Een eerdere verklaring van de nieuwbakken regering wijst erop dat de huidige projecten de voorkeur genieten. Toch werd een wedstrijd uitgeschreven om te zien hoe de gronden zouden kunnen benut worden. De inschrijvingen zouden in september moeten binnen zijn. Daarna is het toch een beetje bang afwachten naar wat de toekomst brengt.
Eén van de plannen is om een congresscenter toe te voegen, alsook een groot winkelcentrum.

Officieel zou Mini-Europe volgend jaar al haar sluiting moeten beginnen voor te bereiden. Maar toch zijn er aanwijzigingen dat het niet zo ver zou komen, en dat er zelfs een 30-jarige zekerheid zou kunnen bestaan voor het miniatuurpark dat reeds 20 jaar bestaat. Wat in hun voordeel spreekt zijn de goede bezoekersaantallen, al hadden ze het jaar voordien nog sterkere cijfers. Toch investeert men al volop in 2010, want er worden zeker in Océade al meer bezoekers verwacht omwille van de tijdelijke sluiting van Aqualibi in Waver (omwille van renovatiewerken).

In ieder geval blijft het allemaal koffiedik kijken, en is het wachten op een antwoord uit politieke hoek.