Mini-Europe

Mini-Europe - contactgegevens

  Bruparck 
  1020 Brussel (Laken)
  BELGIE
  Tel.: +32 (0)2/478.05.50
  http://www.minieurope.eu


Classificatie pretpark

  Miniatuur-park

 

Europa in enkele uren ontdekken: dit kan in het Brusselse Mini-Europe. Een bezoekje aan het park is als het ware een reis langsheen beroemde monumenten en iconen zoals de Londense Big Ben, de Gondola's voor het Dogenpaleis, de Brusselse Grote Markt, de Acropolis, enz. waarbij deze bekende gebouwen en plaatsen op schaal werden nagebouwd en dit op een bijzonder realistische manier.

In totaal zijn er 350 miniatuurmonumenten en -animaties te ontdekken, waarbij de bezoeker ook getrakteerd wordt op een een uniek beeld-, klank- en animatiespektakel: laat u bijvoorbeeld verrassen door de uitbarsting van de Vesuvius, breek zelf mee een stuk af van de Berlijnse muur,...

Het park is outermate geschikt voor jong en oud, ideaal in combinatie met een city-trip naar de Belgische hoofdstad. Het wordt algemeen beschouwd als één van de mooiste miniatuurparken die er bestaan.

 

Mini-Europe herdenkt val Berlijnse muur

2009-11-Mini-Eu

Ter herdenking van de twintigste verjaardag van de val van de Berlijnse Muur heeft Mini-Europe haar maquette van dit monument gerenoveerd. De modelbouwers hebben tekeningen gereproduceerd die werkelijk op de originele muur gestaan hebben.

Toekomst Mini-Europe

2009-09-mini-europe

Verscheidene vragen rijzen er betreffende de toekomst van Mini-Europe. Op dit moment is het voortbestaan van het miniatuurpark erg twijfelachtig, omwille van het feit dat er nog geen zekerheid bestaat over de bestemming van de gronden...