Parkworld over Bobbejaanland

 

BE_Bobbejaanland

Parkworld.be waardering

  • ruim en gevarieerd attractieaanbod
  • zeer familiaal en kindvriendelijk
  • vele indoormogelijkheden tijdens regen
  • cowboy-sfeer van vroeger verdwenen
  • vele leuke en uiteenlopende events

Bobbejaanland scoort zeer hoog als familie-park, met een waaier aan attracties. Het park mist echter net enkele absolte topattracties om het park een stevige internationale uitstraling te geven.

Bobbejaanland heeft jarenlang Looping Star als icoon gehad. De vervanger van de legendarische looping coaster, Typhoon, mag dan wel spectaculairder ogen, het zal toch niet meteen die legendarische waarde meedragen. Daarvoor is de baan net niet goed genoeg.

Toch heeft het park enkele fantastische attracties, die vooral in het verleden bij de Europese toppers werden gerekend, zoals (R)evolution en Indiana River, de overdekte waterbaan. Toen de zonen Schoepen zich destijds meer en meer in het park begonnen te profileren, kon men ook zien dat Bobbejaanland een modernere koers wilde varen. Het park wilde de bezoeker verrassen met nooit geziene attracties, binnen een bepaald budget welteverstaan. Zo was er de toch vrij unieke El Rio, met het rad, dat helaas al snel met kinderziektes veroordeeld werd tot decorstuk. Thrillenium Ride had in 2000 de eyecatcher moeten worden, maar helaas liep dat verhaal in de rechtbank af. Toch hebben we met Fly Away en Sledgehammer toch enkele andere unieke thrillrides mogen leren kennen, al is de mening over beide rides bijzonder uiteenlopend.

Nadat het park verkocht werd aan een Spaanse pretparkengroep, werden vele oudere attracties verwijderd of kregen een heuse upgrade. Ook kwamen er enkele nieuwe investeringen in het park, zoals Desperado City, Banana Battle of recentelijk nog Dizz.
Het voordeel van het park, zijn de talrijke attracties en de goede verspreiding ervan over het ganse park, zodat een familie de ganse dag met veel plezier kan genieten van al die attracties. Een andere belangrijke troef van het park, zijn de vele indoormogelijkheden, of kinderattracties, die overdekt zijn, om op die manier toch beschermd te zijn tegen het mindere weer. Omwille van de vele attracties, is de totale capaciteit van het park redelijk hoog en kan het bezoekerspubliek goed verspreid worden, al zijn er op drukke dagen toch best lange wachtrijen aan de populairdere attracties...

Hou bovendien de event-kalender goed in de gaten: het park organiseert op geregelde tijdstippen uiteenlopende events, voor jong en oud. Zeker een aanrader om je parkbezoek hiermee te combineren!

 

Logo Bobbejaanland

Bezoekadres

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart 
BELGIË

Telefoon
+32 (0)14 55 78 11

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner