Parkworld over Bellewaerde Park

 

BE_BellewaerdeP

Parkworld.be waardering

 • combinatie dierenpark-attractiepark
 • ideale gezinsuitstap
 • leuke events, zoals halloween
 • geen achtbaanparadijs
 • veel interactie met bezoeker

Bellewaerde Park kan omschreven worden als een ideaal familiepark, met voor ieder wat wils, al moet meteen toegevoegd worden dat de wilde tienerzoon die op zoek is naar spectaculair attractiegeweld niet meteen aan zijn trekken komt. Daarvoor is het attractie-aanbod net iets te familiaal geörienteerd. Bovendien werden de laatste jaren vooral investeringen gedaan in het dierengedeelte. Het pretparkgedeelte kreeg wel enkele updates, maar toch eerder van bescheiden aard.
Toch kunnen we stellen dat Bellewaerde Park met haar vele attracties de mensen een ganse dag kan entertainen. We kennen allemaal Los Piratas, El Volador, Boomerang of Screaming Eagle. Bovendien heeft het park enkele bijzonder leuke waterattracties, zoals Bengal Rapid River, Niagara en River Splash. Ook voor de jongsten onder ons zijn er talloze attracties.

Bovendien heeft Bellewaerde Park bijzonder veel events doorheen het jaar. Als eerste Belgische park lanceerden zij Halloween. 
Daarnaast heeft het park duidelijk geïnvesteerd om de dieren in het park beter te huisvesten. Het dierenaanbod is misschien niet meteen vergelijkbaar met een andere zoo, maar ze hebben toch enkele eyecatchers, zoals de giraffen, de olifanten, de leeuwen en tijgers. Het park is hier zeker en vast een stijgende lijn aan het volgen, en we zijn uiteraard benieuwd welke verdere toekomstplannen het park heeft als dierenpark.

Qua attractiepark moeten we echter vaststellen dat Bellewaerde Park dringend een serieuze nieuwe investering nodig, een attractie die hen opnieuw op de kaart brengt. De huidige achtbanen zijn weliswaar nog enorm geliefd, maar zijn toch best oud en hebben niet meteen de hoogste capaciteit. Een nieuwe grote achtbaan lijkt ons zeker en vast een goede zet om vele mensen extra te overtuigen om naar Ieper af te zakken.

logo300 bellewaerde

Bezoekadres

Bellewaerde
Meenseweg 497
8902 Ieper  
BELGIË

Telefoon
+32 (0)57 46 86 86

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bellewaerde Nieuws

 • De Sint komt langs in Bellewaerde Aquapark +

  20191129-BellewaerdeSint

  De Sint komt langs in Bellewaerde Aquapark: gezinnen kunnen op 29 & 30 november en 1, 4 & 6 december genieten van een

  Lees verder...
 • Nieuwe familie-achtbaan voor Bellewaerde +

  20191005-BellewaerdeCoaster

  In 2020 opent Bellewaerde een nieuwe achtbaan, in de Canada-zone van het park. Er werd gekozen voor Gerstlauer die een

  Lees verder...
 • Summer Nocturnes 2019 in Bellewaerde +

  20190723-Bellewaerde

  Tot en met 31 augustus kunnen bezoekers tijdens de Summer Nocturnes in Bellewaerde extra lang genieten van de attracties, dieren

  Lees verder...
 • 1