Wakala opent vandaag voor het publiek

Bellewaerde heropent op 1 juli na corona-sluiting

De Belgische pretparken mogen vanaf vandaag, 1 juli, weer de deuren openen voor het publiek, al zitten de weergoden eventjes niet mee. In Bellewaerde kunnen bezoekers bovendien kennismaken met een nieuwe achtbaan: Wakala.

Na positief advies vanuit de Nationale Veiligheidsraad (België), heeft Bellewaerde groen licht gekregen om vanaf woensdag 1 juli terug bezoekers te ontvangen in zowel het pretpark als het indoor waterpark. Bellewaerde heeft alle nodige maatregelen getroffen om een uitstap zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

20200701 Bellewaerde Wakala1200800 1

Vanaf vandaag, 1 juli, kunnen de bezoekers in Bellewaerde de nieuwe attractie Wakala ontdekken. Wakala is een avontuurlijke familieachtbaan waarvoor Bellewaerde maar liefst 7,5 miljoen Euro voor heeft geïnvesteerd. Deze rollercoaster bevindt zich in de Canada-zone en bevat meerdere elementen die zullen zorgen voor plezier met het ganse gezin. Er zijn onder andere twee liftheuvels, waarvan één met een lichte versnelling, alsook een kruising en bocht doorheen het traject van de attractie Dawson Duel. Het coastertraject, met een aantal vinnige maar comfortabele bochten, eindigt op een antenne van 21 meter hoogte boven de Bellewaerde-vijver, waarop de treinen voorwaarts de hoogte ingaan en achteruit terugkeren.

Maar ook bij de dieren valt er wat te ontdekken. Bellewaerde verwelkomt immers dit seizoen vier Amoertijgers in het park.
De Amoertijgers Zeya, Tynda, Nanai en Onon zijn afkomstig van Hluboká Zoo in Tsjechië, waar ze geboren zijn. Het gaat om drie vrouwelijke tijgers en één mannelijke tijger. Bezoekers kunnen hen bewonderen op hun gloednieuwe klimstructuur langs het wandelpad of vanop de attractie Bengal Express.

Voor de Rothschildgiraffen wordt het savannegedeelte dan weer een heel pak groter. Dit heeft te maken met het vertrek van olifant Fahim uit Bellewaerde. Het betekent meteen ook een definitief afscheid van de olifanten uit Bellewaerde. Bellewaerde neemt ondertussen deel aan verschillende kweekprogramma’s met eigen kweekgroepen en wil zich in de toekomst daar meer op richten. Succesvolle kweekresultaten van (ernstig) bedreigde diersoorten werden reeds veelvuldig gerealiseerd met Amoerluipaarden, Rothschildgiraffen, Europese Bizons en Rode Vari’s.

20200701 Bellewaerde Wakala1200800 2

Na een lange periode van gesloten te zijn omwille van COVID-19 kunnen pretparken in België, zoals Bellewaerde, opnieuw openen. Uiteraard nemen de parken de nodige maatregelen om een terugkeer zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo ook in Bellewaerde. 
De extra maatregelen die worden toegepast in het park, zijn gefundeerd op drie basisprincipes om corona-veilig te zijn, namelijk het creëren van 1,5 meter afstand, het zorgen voor voldoende en heldere informatie en het toepassen van extra hygiënemaatregelen. De veiligheid van bezoekers, medewerkers en dieren staat hierbij centraal.

Om deze maatregelen zo correct mogelijk te kunnen toepassen, wordt er een beperkt aantal bezoekers toegelaten per dag. Hierdoor is het voor iedereen, ook abonnementshouders, verplicht om op voorhand online een bezoek te reserveren. "Veiligheid is al altijd een topprioriteit geweest voor Bellewaerde en dat is in de huidige situatie niet anders. Het Bellewaerdeteam heeft met de eigen veiligheidsexpertise en nodige investeringen alles in het werk gesteld om de bezoekers op een veilige manier te kunnen ontvangen," vervolgt Stefaan Lemey, algemeen directeur.

Ook Bellewaerde Aquapark zal vanaf 1 juli open zijn voor het publiek. 

Info en foto's: Bellewaerde
   

logo300 bellewaerde

Bezoekadres

Bellewaerde
Meenseweg 497
8902 Ieper  
BELGIË

Telefoon
+32 (0)57 46 86 86

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bellewaerde Nieuws

 • Wakala opent vandaag voor het publiek +

  20200701-Bellewaerde_Wakala

  De Belgische pretparken mogen vanaf vandaag, 1 juli, weer de deuren openen voor het publiek, al zitten de weergoden eventjes

  Lees verder...
 • Geboorte bizon in Bellewaerde +

  20200622-Bellew-bizon

  Ondanks het feit dat de pretparken in België nog niet geopend zijn voor het publiek, viel er toch leuk nieuws te

  Lees verder...
 • Zeemeermin in Bellewaerde Aquapark +

  20200306-BellewaerdeZeemeermin

  Bezoekers van Bellewaerde Aquapark hebben in de maand maart de mogelijkheid om Mermaid Celine te ontmoeten. Ze krijgen tevens de

  Lees verder...
 • 1