Nieuwe familie-achtbaan voor Bellewaerde

Gerstlauer levert Canada-coaster

In 2020 opent Bellewaerde een nieuwe achtbaan, in de Canada-zone van het park. Er werd gekozen voor Gerstlauer die een familie-achtbaan zal bouwen naast de in 2017 geopende attractie Dawson Duel.

Dit najaar start het Westvlaamse pretpark Bellewaerde met de bouw van een nieuwe familiale attractie, een family coaster. De keuze voor een familie-achtbaan is een bewuste keuze geweest, om zo verder te mikken op het huidige familiale doelpubliek. Met de nieuwe attractie wil het park de bezoekers unieke en onvergetelijke momenten bezorgen.
Voor de ontwikkeling en de bouw van deze attractie is een investeringsportefeuille van 7,5 miljoen euro voorzien.

20191005 BellewaerdeCoaster1200847

Family Coaster
Bellewaerde start dit najaar met de grond- en funderingswerken voor de bouw van een nieuwe family coaster. Het traject van de nieuwe attractie wordt op maat gemaakt voor Bellewaerde, waarvoor het park samenwerkt met de attractiebouwer Gerstlauer. Op het internet verschenen reeds de plannen, die laten zien dat de achtbaan mooi gespreid zal liggen vooraan in de Canada-zone, naast de attractie Dawson Duel die in 2017 werd geopend.

Een nieuwe achtbaan is alvast een goede investering voor het park. Het huidige attractieaanbod telde reeds 4 achtbanen, Boomerang, Keverbaan, Huracan en Dawson Duel. De plannen geven een toch wel spannende familie-rit weer, tussen de mooie natuur van Bellewaerde. Deze Canada-coaster is alvast een mooie aanvulling op het huidige aanbod, een mix van familiale attracties, exotische dieren en een prachtige groene omgeving.

20191005 BellewaerdeCoaster1200400

Investering
Voor de ontwikkeling en bouw van de attractie is een investeringsportefeuille van 7,5 miljoen euro voorzien.
Deze attractie betekent meteen de grootste investering in een attractie sinds 1999 en overstijgt dus de investeringen voor de attracties Huracan en Dawson Duel.
   

logo300 bellewaerde

Bezoekadres

Bellewaerde
Meenseweg 497
8902 Ieper  
BELGIË

Telefoon
+32 (0)57 46 86 86

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bellewaerde Nieuws

 • Vier carnaval in Bellewaerde Aquapark +

  20200217-BellewAquap

  De Krokusvakantie in Bellewaerde Aquapark staat in teken van kleurrijke decoraties en extra animaties. Om de feestelijke sfeer helemaal optimaal te krijgen

  Lees verder...
 • Siberische tijgers voor Bellewaerde +

  20200218-Bellewaerde-tijger

  Bellewaerde investeerde de voorbije jaren vooral als pretpark en als waterpark, maar ook als EAZA zoo wil Bellewaerde elk jaar

  Lees verder...
 • Wakala, de nieuwe familie-achtbaan van Bellewaerde +

  20200128-BLW-Wakala

  In het Canadees themagebied van Bellewaerde is men momenteel volop in de weer met de bouw van een nieuw avontuur:

  Lees verder...
 • 1