Op schoolreis naar Bellewaerde Park

 

Verschillende educatieve programma's

In Bellewaerde Park kunnen niet alleen families een bijzonder fijne dag beleven, ook voor scholen kan het leuke aan het nuttige gekoppeld worden, dankzij de verschillende educatieve programma’s die het park aanbiedt.

Deze maand van het jaar is een periode die wordt gekenmerkt door examens, maar ook schoolreizen. De ontspanning voor de studenten is zeker en vast dubbel en dik verdiend, we hebben allemaal ooit ook op de schoolbanken gezeten, maar als men er dan ook nog het leerrijke aan kan koppelen, dan zijn alle voorwaarden voor een succesvolle schoolreis vervuld.

2012-06-blw-school-180-leeuwHet didactisch-pedagogisch team van Bellewaerde Park staat al meer dan 50 jaar klaar om van de schoolreis voor uw leerlingen een echte studiereis te maken. Recent werden alle programma’s vernieuwd en kan men bij uw bezoek een keuze maken uit verschillende pedagogische programma's zoals Carnivoren, Reuzen & Liliputters, Haa2ooh en Attracties & Technologie. De programma’s zijn bijzonder sterk uitgewerkt en zijn aangepast per doelpubliek (afhankelijk van de leeftijdsgroep of de studierichting). Een gids neemt de leerlingen mee voor een kijkje achter de schermen bij de dieren of bij de waterzuiveringsinstallatie, of krijgen meer uitleg bij de werking van attracties.
De gidsen zijn perfect tweetalig en zijn in feite leerkrachten op pensioen. Zij zijn dus vertrouwd om met leerlingen om te gaan en kunnen perfect de vragen beantwoorden die gesteld worden.

In het pakket van Reuzen & Lilliputters komen de dieren van Bellewaerde Park aan bod. Via een soort lespakket, van de 1e Graad tot en met de 3e Graad, worden de leerlingen veel bijgebracht over de dieren. Het pakket van de Carnivoren (of de vleeseters) wordt iets dieper ingegaan op deze groep dieren. Ook hier zijn er verschillende pakketen afhankelijk van de Graad. Bij Haa2Ooh staat de wereld van water centraal. Er wordt dieper ingegaan op het belang van water en de werking van een waterzuiveringsinstallatie. Dit pakket wordt aangeboden in verschillende classificaties voor kinderen uit de 2e en 3e Graad en voor kinderen uit het 1e en 2e Middelbaar Onderwijs.

2012-06-blw-school-180-voladorSinds dit jaar kunnen ook kinderen uit een technische richting meegenieten van een lespakket op hun maat gesneden. Met Attracties & Technologie wordt meer verteld over de werking van attracties, het Magische Huis van Houdini en El Volador. Deze twee attracties zijn qua techniciteit bijzonder boeiende attracties voor diepgaandere toelichting. De studenten worden tot in de catacomben van de attractie meegenomen waar mooie en duidelijke informatieborden meer toelichting geven bij de werking van de attractie.

Meer informatie, over onder meer de prijzen en hoe reserveren, kan men terugvinden op de officiële website van Bellewaerde Park: http://www.bellewaerdepark.be/nl/scholen