Bellewaerde Park Praktisch

 

   

Bellewaerde

Classificatie

  • Pretpark - dierenpark

Inkom-tarieven

  • volwassene: 31 Euro
    kind (1m-1m40): 27 Euro
  • Online voordeel: 1 Euro
  • Abonnement: 50 Euro (Bellewaerde Pass), 85 Euro (Golden Pass)

Parken in de buurt

 

Routeplanner

Bellewaerdecombineert het plezier van een pretpark met de verwondering van een dierengedeelte. Het park telt verschillende attracties waaronder drie populaire achtbanen. Hiervan is Boomerang wellicht de bekendste en spannendste. Maar ook Huracan is bijzonder populair. De waterattracties vallen eveneens bijzonder in de smaak van het publiek. Vooral Niagara, een grote waterbaan die uniek is in België, kan steevast rekenen op mensen die afkoeling wensen. Het Canada gedeelte biedt tevens de nodige thrill met Screaming Eagle, een torenattractie die zowel opwaarts als neerwaartse kriebels oplevert. Ook een vermelding waard is El Volador, de knotsgekke vogel in het Mexicaanse gedeelte. Daar kun je overigens ook de familie-achtbaan Huracan terug vinden.

Maar Bellewaerde Park is meer dan wilde attracties: het park heeft een bijzonder leuk kindergedeelte en uiteraard staan de dieren centraal. Het park heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in het dierenaanbod en de dierenverzorging en is ondertussen lid van EAZA.
Het meest fascinerende is wellicht de Benghal Express, waarbij je in een trein oog in oog komt te staan met tijgers en leeuwen. Maar er is ook het Savanne-gedeelte met allerlei boeiende Afrikaanse diersoorten. 
In de Far West bevinden zich de Europese bizons, er zijn de schattige wasberen, de vele prachtige vogels en de vele apenverblijven waar de bezoekers wel heel dicht mee kunnen kennis maken.